Inima, un organ dotat cu atata vitalitate, destinat sa fie motorul vietii, se imbolnaveste atat de frecvent.

Sistematizand numeroasele afectiuni ale aparatului circulator, vom constata ca la baza sunt doar cateva grupe de boli, care pot evolua in cele mai diferite feluri, asociindu-se sau nu intre ele.

Anumite defecte impiedica oxigenarea sangelui, altele distribuirea normala a sangelui oxigenat in organism. Cand exista si comunicari anormale intre cavitatile inimii de pe partea dreapta cu cele de pe partea stanga se produce amestecul sangelui venos cu cel arterial.

cardiocenterMajoritatea defectelor pot fi descoperite intr-un cabinet de cardiologie din Iasi. Bolile miocardului cardiac pot fi de natura infectioasa si degenerativa. Miocardita netratata poate duce la insuficienta cardiaca. In prezent, dispunem de suficiente mijloace terapeutice pentru a obtine vindecarea acestei boli.

Hipertensiunea arteriala este cea mai raspandita dintre toate afectiunile cronice cunoscute si se caracterizeaza prin cresterea exagerata a presiunii sangelui din artere.

Mai mult de jumatate din cardiopatii adulti sunt hipertensivi si proportia lor creste mereu.

Multe persoane confunda hipertensiunea arteriala cu arteroscleroza. Aceasta confuzie se poate datora faptului ca ambele boli pot fi prezente la aceeasi persoana. Cercetarile moderne au aratat ca la arterosclerotici exista o alterare a metabolismului grasimilor, care se depun in peretii arteriali.

Cabinetul de cardiologie din Iasi se bazeaza atat pe cunostintele in domeniu ale medicilor cat si pe experienta practica acumulata.

Aritmiile denumite si tulburarile de ritm cardiac sunt cateodata fara importanta dar alteori tradeaza alterari profunde in muschiul inimii. Cele mai comune sunt tahicardiile sinuzale, aritmiile extrasistolice, tahicardia paroxistica si bradicardii sinuzale.

Medicul cardiolog este singurul in masura sa stabileasca felul si natura aritmiei, precum si viitorul celui in cauza.

Cardiopatiile insotite de durere sunt angina de piept, sindromul intermediar si infarctul miocardic. Toate aceste afectiuni sunt foarte grave si necesita ingrijiri medicale imediate.

Fie ca vorbim de un control de rutina sau de complicatii care necesita investigatii complete, trebuie sa tratati cu rigurozitate orice aspect ce tine de sanatatea dumneavoastra, pentru a mentine functionalitatea organismului in parametri normali.

Contactati-ne        0332 104 350