Test alergii_v1

Realizați un test alergii în cadrul Cardiocenter!

Vă confruntați cu reacții imune acute și vă doriți să realizați un test alergologic? În cadrul clinicii Cardiocenter Iași, vă punem la dispoziție o varietate extinsă de investigații din sfera alergologiei și imunologiei clinice astfel încât dvs. să beneficiați de un diagnostic rapid, de înaltă precizie.

Dispunem de un cabinet Alergologie modern, dotat cu aparatură de ultimă generație, în care putem efectua orice tip de test alergii aveți nevoie: de la simpla consultație alergologie, la examinări cutanate PATCH sau PRICK și la determinări IgE serice specifice. 

Colectivul nostru medical este specializat în diagnosticarea, tratarea și managementul unei game complete de alergii și afecțiuni imunologice: de la alergii piele (dermatite de contact, alergii ale pielii pe sistem nervos, alergie la soare sau alergie la frig etc.), alergii respiratorii (alergie la praf, alergie ambrozie ș.a.) și medicamentoase (la diverse tratamente, anestezice ori la substanță de contrast), la alergie alimentară și intoleranțe (boală celiacă, intorență la fructoză, lactoză, histamină etc.), deficiențe imunologice și boli autoimune.

Aveți nevoie de un test alergii și de tratament specializat? Vă invităm cu drag să treceți pragul centrului medical Cardiocenter Iași! Programați-vă acum!

Ce variante de test alergii vă punem la dispoziție?

Specialiștii Cardiocenter vin în întâmpinarea nevoilor dvs. cu o gamă diversificată de servicii și investigații medicale. Când vine vorba despre specializarea Alergologie, punem la dispoziție variante de test alergii atât cutanate, cât și serice, în funcție de nevoile fiecărui pacient.

Cele mai frecvente variante de test alergii rămân totuși cele efectuate la nivelul pielii. Acestea sunt o alternativă mult mai avantajoasă pentru pacienți și prezintă o listă scurtă de contraindicații. În cadrul clinicii noastre, efectuăm 2 tipuri de teste cutanate:

1. Test alergii PRICK (testare alergii prin înțepare) 

Extracte purificate de alergeni sunt introduse în stratul superficial al pielii prin înțepare, iar în termen de 15-20 de minute, medicul poate observa dacă apar sau nu alergii piele pentru fiecare tip de alergen. 

În general, printr-un test alergii prick se depistează alergiile la polen, la mucegai, praf, acarieni, păr de animale sau diverse tipuri de alergie alimentară. Printr-o înțepătură mai adâncă (intradermică), se pot testa și alergiile la înțepături de insecte.

2. Test alergii PATCH (testare alergii epicutanată) 

În cadrul acestui test alergii, alergenii sunt aplicați pe piele cu ajutorul unui plasture pentru o perioadă de câteva zile, urmând ca medicul să evalueze răspunsul imunitar pentru fiecare tip de alergen la interval de 48h, apoi monitorizat la 3, 4, respectiv 7 zile. Pentru confortul pacientului, acești plasturi sunt aplicați, în general, pe spate dacă suprafața pielii nu prezintă răni sau iritații în prealabil.

Aceste teste alergii patch sunt utile în diagnosticarea diverselor alergii piele și în identificarea alergenilor care produc aceste dermatite de contact: de la medicamente, parfumuri, latex, la metale și rășini etc.

Test alergii_v2

Ce contraindicații există pentru aceste teste alergii?

Deși lista de contraindicații este destul de limitată, există totuși câteva cazuri în care nu se recomandă efectuarea unui test alergii cutanat: 

  • pacientul urmează un tratament medicamentos care poate interfera cu rezultatele testului;
  • acesta prezintă o boală de piele avansată, care nu permite aplicarea sau injectarea alergenilor;
  • pacientul prezintă risc anafilactic în contact cu alergenul (chiar și cu o cantitate foarte mică).

În aceste cazuri, medicul alergolog vă poate recomanda efectuarea unor teste alergii serice, mai exact analize de sânge care să evalueze anticorpii de tipul imunoglobulinelor E.

Vă așteptăm la Cardiocenter pentru un test alergii de înaltă precizie!

Fie că aveți nevoie de un test alergii cutanat sau de unul seric, fie că suspectați o alergie alimentară, alergie ambrozie sau alergii piele de orice tip, în cadrul clinicii Cardiocenter vă bucurați de garanția unui diagnostic rapid și exact. Datorită specializărilor multiple prezente în centru nostru medical, abordăm alergiile dintr-o perspectivă multidisciplinară, evaluând impactul lor asupra întregului organism.

Vă așteptăm cu drag să ne treceți pragul, atât pentru consultații și teste alergii, cât și pentru serviciile medicale puse la dispoziție în cadrul celorlalte specializări: cardiologie pediatrică, cardiologie adulți, endocrinologie, pneumologie sau medicină sportivă!
Solicitați o programare!