Vizită medicală pentru sportivi_01

Realizați o vizită medicală pentru sportivi la Cardiocenter!

Aveți nevoie de o vizită medicală pentru sportivi în vederea obținerii unui aviz medico-sportiv? La Cardiocenter, vă punem la dispoziție o serie completă de investigații medicale pentru evaluarea sportivilor de performanță și amatori sau a persoanelor care doresc să înceapă o activitate sportivă regulată.

Avizul medico-sportiv, obligatoriu pentru sportivii legitimați, este eliberat în urma unei evaluări complete, multidisciplinare, în cadrul clinicii Cardiocenter, având un termen de valabilitate de 6 luni. Alegând centrul nostru medical, aveți oportunitatea de a colabora îndeaproape cu un specialist în medicină sportivă, capabil să vă îndrume în tot ceea ce înseamnă dozarea efortului fizic, pregătirea și recuperarea sau conduita alimentară.

Dacă practicați sport la nivel profesionist, amator sau doriți să reluați activitatea fizică după o perioadă îndelungată de repaus, vă așteptăm cu drag la o vizită medicală pentru sportivi ca să ne asigurăm că starea dvs. de sănătate este în stare optimă. Solicitați o programare!

Bucurați-vă de un consult pneumologic amănunțit la centrul medical Cardiocenter!

O vizită medicală pentru sportivi este mai mult decât o simplă consultație. Aceasta reprezintă o serie de investigații multidisciplinare, efectuate de sportivul de performanță sau amator, pentru a evalua buna funcționare a întregului sistem implicat în activitățile sportive: de la mușchi, articulații și oase, până la sistemul cardiovascular și respirator. 

Așadar, odată ajuns la o vizită medicală pentru sportivi, veți trece printr-o serie complexă de analize și investigații medicale. Dintre acestea, menționăm:

Vizită medicală pentru sportivi_02

Când este necesară o vizită medicală pentru sportivi?

În cazul sportivilor profesioniști și amatori legitimați, o vizită medicală este necesară o dată la 6 luni, atunci când expiră termenul de valabilitate al avizului medico-sportiv eliberat anterior. Prin aceste evaluări regulate, specialistul în medicină sportivă se asigură că starea dvs. de sănătate este în continuare optimă și că nu au intervenit afecțiuni sau simptomatologii care să vă restricționeze abilitățile sportive. 

Există, însă, și alte situații în care este recomandat să vă prezentați la o vizită medicală pentru sportivi. Vă puteți programa la Cardiocenter pentru o evaluare completă în oricare dintre următoarele situații:

  • Doriți să începeți o rutină de exerciții fizice regulate sau o activitate fizică intensă (alergare, ciclism, antrenament circuit, înot etc.) și vreți să vă asigurați că starea de sănătate vă permite să o practicați;
  • Intenționați să reluați activitatea sportivă după o accidentare (și perioada de recuperare necesară).

Specialiștii noștri atât în medicină sportivă, cât și în specializări conexe – cardiologie pediatrică, cardiologie adulți și pneumologie – vă așteaptă cu drag în cadrul clinicii Cardiocenter pentru a se asigura că sunteți apt pentru activitățile sportive. Programați-vă acum pentru a obține avizul medico-sportiv sau pur și simplu pentru a beneficia de un proces de diagnosticare rapid și precis!