Palpitatiile sunt cauza pentru care foarte multe persoane programeaza o consulatie la un medic cardiolog.

Acestea indica de cele mai multe ori o afectiune cardiaca, in special, tulburarea de ritm cardiac.

Aritmiile sunt clasificate in extrasistole, atriale sau ventriculare. Acestea sunt mai grave in cazul persoanelor inaintate in varsta, deoarece inima bate foarte repede si nu asigura circulatia corecta a sangelui.

Unele aritmii pot duce chiar si la stop cardiac. Palpitatiile sunt motive de ingrijorare atunci cand sunt insotite de stari de lesin, puls marit, dureri in piept sau cand in familie sunt persoane bolnave de inima.

Un medic cardiolog din Iasi va realiza un examen clinic, ascultand bataile inimii pentru a pune un diagnostic. Apoi, pacientul este supus unei electrocardiograme, diagnosticul fiind intotdeauna clar.

O conditie care va fi impusa de medic este evitarea consumului de cafea si energizante, fiind considerate agravante pentru palpitatii.

Se prescrie un beta-blocant, medicament care amelioreaza aritmiile. Alte medicamente recomandate in palpitatii sunt digoxina si verapamilul.

Palpitatiile se pot manifesta si la femeile insarcinate, iar acestea sunt sfatuite sa evite situatiile stresante. Suplimentele alimentare bazate pe potasiu pot ameliora palpitatiile doar daca acestea nu ascund o boala cardiaca.

Unele boli cardiace au ca simptomatologie palpitatiile. Acestea sunt bolile coronariene si afectiunile de la nivelul miocardului.

Exista cateva remedii naturale care va pot ajuta in cazul in care palpitatiile nu au ca si sursa o boala cardiaca, ci doar o stare de stres. Apa va ameliora palpitatiile, deoarece deshidratarea poate fi o cauza a aparitiei acestora.

Se pot face si analize de sange pentru a vedea nivelul de calciu, magneziu, potasiu si sodiu, lipsa acestor electroliti poate conduce foarte des la palpitatii.

Palpitatiile nu sunt periculoase daca nu sunt asociate cu o afectiune cardiaca, ele pot aparea si datorita unui atac de panica. Pentru a fi siguri, cel mai recomandat este sa apelati la un cardiolog din Iasi, care va vedea sursa exacta a acestora.

Cum sanatatea este pe primul loc in viata oricarui om, este bine sa fim atenti la orice simptom care apare, deoarece bolile intr-un stadiu incipient au sanse mult mai mari de vindecare.

Contactati-ne        0332 104 350