Potrivit tuturor medicilor specialisti, un numar foarte mare de decese cauzate de bolile cardiovasculare exista chiar acum in directa legatura si cu simpla  necunoastere a simptomelor specifice acestor tip de afectiuni.

Simptomele bolilor cardiovasculare sunt extrem de dificil de identificat deoarece chiar  nu sunt de fiecare data foarte evidente si intense iar apoi ele variaza cumva de la o persoana la alta in functie de genul de sex. Din aceasta cauza, medicii chiar precizeaza cu mult ca nu trebuie ignorat absolut niciun semn, chiar daca se manifesta pentru o scurta perioada de timp sau poate fi atribuit unei alte afectiuni.

Cunoasterea acestor  tipuri de simptome specifice bolilor de inima este bineinteles obligatorie in cazul acelor persoane care au trecut de varsta de 44  ani sau a celor expuse acelor factori de risc cardiovasculari, cum ar fi urmatorii : hipercolesterolemia, hipertensiunea arteriala, obezitatea, fumatul, diabetul zaharat sau existenta unui istoric familial. Alege un cardiolog din Iasi si vei vedea diferenta.

Fiecare tip de astfel de boala cardiaca se poate manifesta imediat chiar si cu anumite simptome specifice, insa totusi exista si destul de  multe afectiuni cardiace foarte diferite care prezinta semne si apoi  unele simptome asemanatoare. Acestea depind cu mult de tipul si de severitatea bolii cardiace.

Este destul de important  ca toti sa invatam sa le recunoastem, pentru a ne putea prezenta din timp la controlul medical, insa in acel caz in care aceste simptome apar pentru prima data sau chiar se accentueaza cu timpul.

Exista foarte putine simptome mai alarmante decat o durere toracica. In mintea multora dintre noi, durerea toracica este echivalata cu durerea cardiaca. Desi totusi exista si alte feluri de afectiuni care se manifesta prin acest tip de mare durere, bolile cardiace sunt si ele extrem de frecvente si periculoase, incat totusi acest simptom nu trebuie trecut niciodata cu vederea. Un cardiolog bun din Iasi face diferenta. Durerea toracica este un termen mult mai putin precis. Este de multe ori  folosit pentru a descrie orice gen de durere, osenzatie de presiune apoi apasare, sufocare, amorteala sau chiar disconfort la nivelul toracelui, abdomenului superior si apoi se asociaza des cu durere la nivelul maxilarului, capului sau bratelor.

Contactati-ne        0332 104 350