Cardiologie pediatrică

Cardiologie pediatrică la standard de excelență

Din dragoste pentru inima copilului dvs., am creat Centrul de Cardiologie Pediatrică Cardiocenter, un spaţiu primitor şi colorat, cu atmosferă caldă şi relaxantă, cu multe zâmbete şi jucării.

În centrul nostru de cardiologie pediatrică Iași, fiecare clipă este plăcută. Colorăm, ne jucăm şi oferim îngrijire cardiovasculară de calitate, într-o manieră confortabilă, profesionistă și personalizată.

Ne-am stabilit cele mai ridicate standarde de performanţă, iar aparatura de top, investigaţiile complexe, precum şi experienţa la nivel internaţional dobândită de personalul nostru, ne ajută să vă oferim excelenţă în cardiologie pediatrică Iași.

Indiferent de vârstă, ajutăm pacienţii să prevină afecţiunile cardiovasculare printr-un program personalizat. În cazul în care există deja simptome sau o afecțiune, veţi primi cea mai bună îngrijire, diagnostic rapid, tratament eficient și urmărire în timp pentru a avea o viață activă şi sănătoasă.

Cardiocenter, centru complet de cardiologie pediatrică Iași

La Cardiocenter, oferim o gamă completă de servicii medicale în vederea diagnosticării, tratării, dar și prevenției bolilor cardiovasculare. Pe lângă secția de cardiologie adulți, am dezvoltat și o secție de cardiologie copii, astfel încât să le putem oferi celor mici o îngrijire adecvată, indiferent de patologiile prezente.

În cadrul acestui centru de cardiologie pediatrică Iași, copiii beneficiază de investigații complete, necesare în diagnosticarea unui spectru larg de afecțiuni: malformații cardiace congenitale, cardiomiopati și valvulopatii, hipertensiune, sincope, tulburări de ritm cardiac sau de conducere, tumori etc.

Toate investigațiile de cardiologie copii sunt non-invazive și nedureroase, astfel că cei mici vor avea o experiență cât mai plăcută. În funcție de simptomele identificate de medicul cardiolog pediatru în etapa de anamneză, acesta poate recomanda efectuarea de electrocardiogramă (EKG/ECG), ecocardiografie (ecografie Doppler), ecografie de stres sau a unui test de efort<. Totodată, în cadrul Cardiocenter, punem la dispoziția micilor pacienți și servicii medicale de monitorizare a tensiunii arteriale sau monitorizare Holter EKG, desfășurate pe o durată de 24-48h.

Pe lângă procedurile de diagnosticare și tratament cardiologie copii, punem accent și pe etapa de prevenție. Astfel, vă invităm să veniți alături de cel mic la un control cardiologie pediatrică de rutină pentru a ne asigura că totul este în regulă. În cadrul acestei vizite, un medic cardiolog pediatru vă va oferi și informații suplimentare despre ce înseamnă un stil de viață activ și ce obiceiuri puteți implementa pentru a susține sănătatea inimii și a sistemului cardiovascular în general!

Vă așteptăm cu drag! Contactați-ne pentru o programare!Vă așteptăm cu drag! Contactați-ne pentru o programare!

Malformații congenitale

Malformațiile congenitale, denumite și cardiopatii congenitale, reprezintă unul dintre cele mai frecvente motive ale vizitei la un medic cardiolog pediatru. Această categorie de afecțiuni cardiologie copii cuprinde diverse tipuri de anomalii ale inimii survenite în timpul vieții intrauterine și afectează aproximativ 1% dintre nou-născuți.

În funcție de severitatea acestor anomalii, malformațiile congenitale pot rămâne nediagnosticate până la o vârstă adultă sau, din contră, pot prezenta manifestări violente, uneori chiar incompatibile cu viața. Diagnosticul precoce, pus chiar de la naștere (sau înainte, în timp ce fătul este încă în uter), joacă un rol esențial în acest caz. Totodată însă, este important ca părintele să acorde, la rândul său, o atenție deosebită la manifestările copilului, astfel încât să poată identifica în timp util semnalele de alarmă.

Simptomele unei malformații congenitale pot varia, în funcție de diagnostic, dar manifestările cele mai frecvente constau în respirația dificilă (cu intervale rapide și scurte), agitație, rezistență scăzută la efort, prezența edemelor (umflături ale membrelor, cauzate de acumularea de lichid în țesuturi) sau cianozei (colorarea extremităților într-o nuanță albăstruie cauzată de lipsa oxigenării corecte a sângelui).

De îndată ce observați aceste manifestări la copilul dvs., este nevoie să vă prezentați de urgență la un cabinet cardiologie pediatrică Iași! În cadrul Cardiocenter, vă așteaptă un centru de cardiologie pediatrică complet, utilat cu echipamente și tehnologii de ultimă oră, dar și un colectiv medical competent, pregătit să intervină cu promptitudine chiar și în cele mai dificile cazuri.
De îndată ce observați aceste manifestări la copilul dvs., este nevoie să vă prezentați de urgență la un cabinet cardiologie pediatrică Iași! În cadrul Cardiocenter, vă așteaptă un centru de cardiologie pediatrică complet, utilat cu echipamente și tehnologii de ultimă oră, dar și un colectiv medical competent, pregătit să intervină cu promptitudine chiar și în cele mai dificile cazuri.

Programați acum un consult cu un medic cardiolog pediatru de la Cardiocenter și asigurați-vă că inima micuțului dvs. este bine!

Ce tipuri de malformații cardiace congenitale pot prezenta copiii?

Tetralogia fallot

Ce este mai exact? Tetralogia Fallot este un defect cardiac congenital cianogen, fiind apreciată ca…

boala ebstein

Ce este? Boala Ebstein este una dintre cele mai cunoscute și frecvente boli cardiace congenitale…

inima

Ce este? Persistența de canal arterial este o malformație la nivelul inimii care survine după…

Coarctația de aortă Coarctația de aortă semnifică îngustarea lumenului aortei, vasul cel mai mare de…

Defectul septal atrial (DSA) DSA reprezintă o comunicare între cele două atrii, cauzând trecerea din…

Defectul septal ventricular (DSV) DSV reprezintă o comunicare între cele două ventricule, făcând ca o…

Stenoza pulmonară descrie îngustarea semnificativă a valvei pulmonare, valvă situată la trecerea din ventriculul drept…

Marile vase sunt: – Artera pulmonară, care transportă sângele neoxigenat de la ventriculul drept la…