Consultație alergologie_v1
Vă confruntați cu o reacție alergică și vă doriți să beneficiați de o consultație alergologie completă? Va propunem un medic alergolog care va pot ajuta. Specialiștii Cardiocenter sunt pregătiți să vă pună la dispoziție o serie complexă de analize și investigații menite să depisteze natura alergiilor dvs., precum și spectrul de alergeni care vă provoacă reacții neplăcute.

În cadrul secției de Alergologie, o consultație include o multitudine de etape: de la discuția anamnestică privind istoricul pacientului, până la examinarea fizică și investigațiile propriu-zise prin teste cutanate sau determinări IgE serice specifice (analize de laborator pentru depistarea anticorpilor de tipul imunoglobulinelor E). Pe baza acestor rezultate, un medic alergolog din echipa Cardiocenter vă va prescrie un tratament personalizat, precum și o conduită de prevenție în funcție de particularitățile diagnosticului dvs.

Printr-o consultație alergologie, pacientul beneficiază de un diagnostic rapid, de înaltă precizie, garantat de tehnicile moderne de testare, dar și de experiența vastă a cadrelor medicale. Specialiștii Cardiocenter se implică în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea unui spectru larg de reacții alergice și afecțiuni imunologice, dintre care amintim: 

  • alergiile respiratorii: rinita alergică, astm bronșic alergic, tuse cronică;
  • alergiile cutanate: dermatite atopice sau de contact, prurit cutanat ș.a.;
  • alergiile medicamentoase: reacții alergice la diverse medicamente, la anestezice sau la substanțe de contrast folosite în timpul examinărilor radioimagistice;
  • intoleranțele alimentare: la gluten, lactoză, cafeină, fructoză, salicilați, histamină, diverse tipuri de alergie alimentară bebeluși și copii etc.;
  • imunodeficiențele: deficitul specific de IgG, sindromul DiGeorge, sindromul de Hiper IgE, sindromul Wiskott-Aldrich (XLT/WAS), deficitul selectiv de IgA ș.a.;
  • bolile autoimune care afectează un singur organ și interacționează, astfel, și cu alte sfere ale medicinei – nutriție (diabetul zaharat), endocrinologie (tiroida Hashimoto), cardiologie (vasculită), dermatologie (psoriazis) etc.;
  •  bolile autoimune sistemice, care afectează întregul organism  (lupus, lyme). 

Fie că sunteți în căutarea unui diagnostic de înaltă precizie, fie că prezentați deja o afecțiune imunologică, vă așteptăm cu mare drag la o consultație alergologie în cadrul centrului medical Cardiocenter! Programați-vă acum!

Consultație alergologie_v2

Când este momentul potrivit să vizitați un medic alergolog?

O vizită la un medic alergolog este benefică în primul rând pentru toți pacienții care se confruntă cu o simptomatologie specifică alergiilor sau intoleranțelor: de la prurit și erupții la nivelul pielii, manifestări în zona ochilor și a căilor respiratorii (lăcrimare, înroșirea conjunctivei, strănut, rinoree apoasă, dispnee), la simptome digestive (dureri abdominale, diaree,  greață și vărsături) sau cardiovasculare (hipotensiune, stop cardio-respirator).

De asemenea, un pacient va consulta un medic alergolog și la recomandarea unui alt medic specialist, în vederea confirmării prezenței unei boli autoimune sau pentru investigarea diverselor manifestări care ar putea semnala alergii sau intoleranțe de orice fel.

Sunteți în căutarea unui medic alergolog competent și empatic? În cadrul clinicii Cardiocenter, aveți oportunitatea de a lucra cu dna. Dr. Ioana-Sorina Morariu, medic specialist Alergologie și Imunologie Clinică, cu o experiență vastă în diagnosticarea, tratamentul și managementul pacienților cu patologie alergică, deficite imune sau boli cu mecanism autoimun.  Solicitați o programare!

Specialiștii Cardiocenter sunt pregătiți să vă ofere servicii medicale la cele mai înalte standarde! Trecându-ne pragul, vă veți bucura de avantajele unei clinici moderne, dotate cu aparatură de ultimă generație, dar și de o echipă competentă de medici, cu o pregătire vastă atât la nivel național, cât și internațional. 

Ne puteți vizita atât pentru o consultație alergologie, cât și pentru investigații suplimentare în oricare dintre secțiile cardiologie pediatrică, cardiologie adulți, endocrinologie, pneumologie sau medicină sportivă!  Suntem aici pentru a vă oferi soluțiile și grija de care aveți nevoie!
Programați-vă acum!