Alergologie

Realizați investigații de alergologie în cadrul Cardiocenter!

În cadrul specializării alergologie Iași, specialiștii Cardiocenter vin în întâmpinarea dvs. cu o gamă completă de investigații și servicii medicale pentru diagnosticarea, tratamentul și monitorizarea afecțiunilor alergice.

Medicul nostru alergolog vă va ajuta să identificați spectrul de alergeni care vă provoacă reacții și va veni în sprijinul dvs. cu un plan de tratament, precum și cu o conduită de management pentru alergiile respiratorii, alimentare, medicamentoase și nu numai.

Îmbinând precizia și performanța echipamentelor de ultimă tehnologie cu vastele cunoștințe ale colectivului medical specializat în alergologie, Cardiocenter vă pune la dispoziție următoarele servicii medicale:

  • Consultații alergologie Iași pentru copii și adulți » ele sunt realizate în vederea diagnosticării unui spectru complet de boli alergice: de la patologii respiratorii (rinită alergică, astm bronșic alergic, tuse cronică), la alergii cutanate (dermatite atopice sau de contact, prurit cutanat ș.a), intoleranțe, imunodeficiențe și boli autoimune;
  • Teste alergologice » test alergologic prick (pentru alergene din mediu și alergene alimentare) sau patch (pentru metale, conservanți, excipienți, parfumuri etc.);
  • Testări medicamentoase » pentru verificarea toleranței la diverse medicamente, la substanța de contrast sau la anestezice;
  • Investigații de spirometrie » testarea volumului de aer expirator.

Când ar trebui să faceți o vizită la un alergolog Iași?

În momentul în care apare o reacție alergică, cei mai mulți pacienți se vor adresa medicului de familie, specialistului ORL sau medicului dermatolog, în funcție de manifestări. De cele mai multe ori însă, diagnosticul corect poate fi acordat doar de medicul alergolog, în urma unei anamneze detaliate și a unui test alergologic amănunțit.

Care sunt principalele simptome care ar trebui să vă trimită în cabinetului unui specialist alergolog Iași? Iată:

  • Manifestări cutanate agresive: prurit, erupții, angioedem sau eritem de diverse tipuri;
  • Inflamații la nivel ocular: prurit, lăcrimare, înroșirea conjunctivei și tumefierea pleoapelor;
  • Simptome ale sistemului respirator: strănut, nas înfundat persistent sau rinoree apoasă, tuse, dispnee, senzație de urechi înfundate ș.a;
  • Manifestări digestive: dureri abdominale, greață, vărsături, diaree;
  • Simptome la nivel cardiovascular: sincopă, hipotensiune, stop cardio-respirator;
  • Alte manifestări: stare generală alterată, durere de cap, febră, amețeli.

În cazul în care ați fost diagnosticat în prealabil cu o afecțiune alergică și sunteți predispus la șoc anafilactic, asigurați-vă că vă administrați adrenalină cu autoinjectorul în cel mai scurt timp de la contactul cu alergenul problematic. După aceea, este indicat să reveniți la o consultație alergologie pentru evaluarea stării de sănătate.

Investigații alergologie Iași de înaltă precizie

Pe lângă procesul de anamneză destul de complex (medicul alergolog pune o serie de întrebări pentru a afla detalii despre momentul declanșării alergiei, posibili factori declanșatori, manifestări etc.), cele mai importante evaluări în diagnosticare sunt teste alergologice cutanate patch și prick.

Un test alergologic de tip patch se realizează pe durata a câtorva zile. Medicul plasează pe piele (în general pe spate) o serie de plasturi ce conțin substanțe pe care medicul le suspectează ca potențiali factori ai reacției alergice (în general metale, conservanți, excipienți, parfumuri etc). Răspunsul imun al organismului este observat local după 48h, apoi monitorizat la 3, 4, respectiv 7 zile.

Cea de-a doua metodă de identificare a alergenilor este prin intermediul unui test alergologic prick. Realizat tot la nivel cutanat, substanța se aplică pe piele după ce medicul alergolog Iași a realizat o înțepătură superficială. Acest tip de investigație se recomandă pentru depistarea alergenilor care provoacă reacții alergice imediate, astfel că timpul de apariție al eritemului pe piele va fi de aproximativ 15-20 de minute.

Pe baza acestor investigații, medicul alergolog va stabili cauzele reacțiilor alergice și va putea prescrie un tratament adecvat.

Aveți nevoie de un consult alergologie Iași?

Vă așteptăm cu drag la Cardiocenter, acolo unde veți putea beneficia de sprijinul specialistului nostru alergolog, Dr. Ioana-Sorina Morariu. De asemenea, în cadrul centrului nostru, aveți acces la o varietate extinsă de specialități medicale: de la cardiologie pediatrică și cardiologie adulți, la endocrinologie, pneumologie și medicină sportivă!

Programați-vă acum!