Măsurători corp_01

Bucurați-vă de măsurători corp de înaltă precizie!

În cadrul clinicii Cardiocenter, realizăm o gamă diversificată de măsurători corp pentru evaluarea sportivilor de performanță și amatori. Venim în întâmpinarea noastră cu măsurători antropometrice de înaltă precizie, menite să ne ghideze în conturarea unui plan de creștere a capacității de efort, dar și evaluarea potențialului de a dezvolta boli care pot pune în pericol activitatea sportivă.

Acest set de măsurători corp fitness face parte dintre serviciile medicale oferite în cadrul secției de Medicină Sportivă, acolo unde efectuăm consultații complete în vederea evaluării, diagnosticării, tratării și monitorizării tuturor persoanelor care practică activități sportive atât la nivel profesionist, cât și amator. Pacienții au ocazia să colaboreze cu dna. Dr. Plușa Ispas, Medic Primar Medicină Sportivă cu peste 30 de ani experiență în domeniu.

Doriți să vă evaluați capacitatea sportivă și starea de sănătate printr-o serie de măsurători antropometrice? Atunci, nu ezitați să ne solicitați o programare!

Măsurători corp_02 (1)

Ce tipuri de măsurători corp vă punem la dispoziție?

În cadrul cabinetului de medicină sportivă al clincii Cardicenter, realizăm o serie completă de măsurători antropometrice pentru evaluarea sportivilor. Dintre acestea menționăm:

    • măsurători corp fitness longitudinale: înălțime, dimensiunea bustului, lungimea capului, gâtului și membrelor, circumferința taliei, raportul taliei la șold ș.a.
    • măsurători corp pentru determinarea masei somatice: greutate corporală, compoziție corporală, IMC (indice de masă corporală);
  • măsurători corp fitness pentru evaluarea mobilității articulare și a tonusului muscular ș.a.

Această serie de măsurători antropometrice este realizată în primul rând pentru evaluarea capacității de efort și a tonusului corporal general. Un alt rol extrem de important îl reprezintă însă în depistarea unor factori de risc pentru apariția anumitor afecțiuni. Spre exemplu, o circumferință a taliei mare sau un procent ridicat de grăsime viscerală pot semnala predispoziția către afecțiuni cardiovasculare și diabet. Analizând aceste măsurători corp fitness, medicul poate concepe un plan de prevenție, intervenind cu ajutorul unei conduite alimentare și de antrenament.

Măsurători corp_03 (1)

De ce merită să ne vizitați pentru efectuarea unor măsurători corp fitness?

Din grijă pentru pacienți, Cardiocenter aduce în fața dvs. o echipă de specialiști empatici și bine pregătiți, cu o experiență vastă în diverse arii ale medicinei. Totodată, vă punem la dispoziție o clinică modernă, dotată cu tehnologii de ultimă generație, astfel încât să puteți beneficia de investigații rapide și precise. 

Așadar, fie că aveți nevoie de niște măsurători corp sau de investigații medicale suplimentare pentru oricare dintre specializările noastre (cardiologie pediatrică, cardiologie adulți, endocrinologie, alergologie, pneumologie sau medicină sportivă), vă așteptăm cu drag să treceți pragul centrului nostru medical! Programați-vă acum!