Cine nu simte cateodata, dupa o perioada de incordare sau oboseala, alteori fara motiv aparent, o greutate in piept, o respiratie mai dificila la urcatul scarilor, o ameteala sau un puls neregulat?

Bolile cardiovasculare sunt din ce in ce mai frecvente si constituie una din principalele cauze de mortalitate.

De cele mai multe ori ne intrebam cand trebuie sa apelam la serviciile unui medic cardiolog. Dupa o boala infectioasa si transmisibila, in special difterie, scarlatina, febra tifoida, tifos exantematic si hepatita epidemica pot ramane leziuni in muschiul inimii.

Este obligatoriu sa ne controlam periodic inima, dupa aceste boli, inainte de a se manifesta semne de suferinta precum dispnee, edeme si palpitatii.

Cardiologul din Iasi se ocupa cu investigarea bolnavilor de inima cu leziuni valvulare(insuficienta sau stenoza mitrala sau aortica). Pacientii trebuie sa se prezinte la medic cand fac stari subfebrile intre 37.5 si 38 grade Celsius ,nu are pofta de mancare si slabeste incontinuu. De cele mai multe ori, starea proasta a bolnavului este atribuita unei stari gripale.

Durerea mareste ingrijorarea unui adult sau varstnic cand este localizata in regiunea inimii sau a sternului, pentru ca sugereaza existenta unei angine pectorale sau a infarctului miocardic.

Bolnavii cronici de plamani, cu bronsite repetate, silicoze, fibroze pulmonare tuberculoase se vor prezenta periodic, cu regularitate la controlul medical, avand in vedere stransa legatura dintre plamani si inima. Nu se lasa boala sa se agraveze pana apar edemele, cianoza si dispneea accentuata.

Palpitatiile pe care le simte un om se pot datora unui fapt banal sau dimpotriva, unei boli de inima grave. Ametelile pot fi simptomele instituirii unui bloc cardiac(aritmie).

Rolul unui cardiolog din Iasi este acela de a depista orice afectiune cardiaca. Nu amanati controalele periodice. Daca boala este diagnosticata intr-o faza incipienta, se va trata mult mai usor. Descoperita intr-o faza tardiva, vindecarea unei boli este mult mai greu de obtinut. Nimic nu este mai important decat sanatatea, asadar menajati-va inima inainte sa fie prea tarziu.

Contactati-ne        0332 104 350