Riscurile bolilor cardiovasculare sunt majore, fiind indicat si important sa tineti cont de aceste sfaturi importante oferite de medicul cardiolog din Iasi pentru a va mentine starea de sanatate. Factorii de risc pentru sanatatea inimii sunt reprezentati de stresul emotional, inactivitate, fumat, obezitate, consum excesiv de alcool si sare, sau o alimentatie incorecte. Este foarte important sa eliminati acesti factori din viata dumneavoastra, deoarece ei duc la o crestere a activitatii inimii si a vaselor acesteia, provocand anumite afectiuni. Printre acestea putem aminti tensiunea crescuta, boli coronariene sau ateroscleroza. Trebuie sa tineti cont de sfaturile medicului cardiolog pentru a pastra stare de sanatate a inimii in parametri optimi. Va puteti asigura de faptul ca inima dumneavoastra functioneaza corect, iar vasele sanguine sunt sanatoase, daca veti tine cont de urmatoarele sfaturi simple.

  • Trebuie sa masurati tensiunea arteriala, deoarece persoanele sanatoase fac acest lucru in fiecare an, tinand o evidenta stricta in acest sens. In cazul in care tensiunea este crescuta, atunci trebuie sa o verificati in fiecare luna pentru a elimina posibilitatea aparitiei unor situatii critice.
  • Este foarte important sa renuntati la fumat, deoarece expertii in sanatate au stabilit o dependenta directa a numarului de tigari fumate si cresterea periculului de infarct miocardic.
  • Totodata, este foarte important sa va asigurati de faptul ca urmati o alimentatie corecta. Acest lucru inseamna ca va trebui sa luati masa in mod regulat, iar mancarea trebuie sa fie potrivita, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa faceti exces de sare sau grasimi. O alimentatie grasa poate duce automat la o crestere semnificativa a colesterolului. Acest lucru duce la blocarea vaselor de sange, care nu vor mai permite mentinerea unui flux sanguin potrivit.
  • Miscarea este de asemenea foarte importanta, ceea ce inseamna ca va trebui sa puneti in aplicare anumite activitati fizice pentru a mentine starea de sanatate a inimii. Este necesara miscarea in aer liber si mersul pe jos, ceea ce inseamna ca va puteti plimba cu bicicleta, puteti dansa sau sa faceti gimnastica. Toate aceste exercitii fizice moderate or intari muschiul inimii.
  • Trebuie sa aveti grija la greutatea corporala, deoarece obezitatea, pe langa faptul ca este inestetica, este si foarte periculoasa. Inima persoanelor supraponderale, este fortata sa munceasca mai mult, ceea ce inseamna ca resursele pot lasa de dorit, ceea ce duce la aparitia unor afectiuni.
  • Pe de alta parte, trebuie sa verificati in mod regulat nivelul de colesterol din sange. Daca acesta se acumuleaza, poate duce la aparitia unor placi aterosclerotice in vasele de sange. In aceste conditii exista posibilitatea aparitiei unui atac de cord sau a unui accident vascular ischemic.
  • Trebuie sa scapati de stres, deoarece din cauza acestuia mor celulele nervoase, iar inima poate fi afectata. Despre stresul emotional, putem spune ca este cel ce face ca inima sa bata mult mai tare. Rasul poate reduce semnificativ aparitia bolilor de inima.
  • In cazul in care sunteti trecuti de 40 de ani, este indicat sa verificati periodic nivelul de zahar din sange, deoarece diabetul reprezinta un risc pentru aparitia bolilor cardiovasculare.
  • De asemenea, trebuie sa limitati consumul de stimulente, printre care cafeaua, bauturi energizante, sau cofeinizate. Aceste bauturi consumate in cantitati nelimitate, fac ca inima sa bata intr-un ritm accelerat, iar resursele utilizate sunt mai mari.
  • Este important sa aveti grija si de dintii dumneavoastra, deoarece este dovedit faptul ca durerea de dinti poate afecta inima.

Nu uitati ca daca va confruntati cu unele probleme sau afectiuni la nivelul inimii, trebuie sa consultati imediat un medic cardiolog. In cazul in care doriti informatii si detalii suplimentare, este indicat sa accesati acest site.

Contactati-ne        0332 104 350