Consult endocrinologic

Realizați un consult endocrinologic complet la Cardiocenter!

Aveți nevoie de un consult endocrinologic și vă doriți să beneficiați de servicii medicale la standarde superioare? La Cardiocenter, venim în întâmpinarea dvs. cu opțiunea unui control endocrinologic complet în vederea diagnosticării, tratamentului și monitorizării bolilor din spectrul endocrin: de la dereglări hormonale, la afecțiuni autoimune și tulburări ale metabolismului calcic. 

În cadrul clinicii noastre, vă punem la dispoziție un cabinet endocrinologie modern, dotat cu aparatură de ultimă generație, dar și un colectiv medical specializat, cu o experiență vastă la activ și numeroase acreditări internaționale. Astfel, garantăm servicii medicale de înaltă calitate, precum și un proces de diagnosticare rapid și precis pentru toți pacienții care decid să treacă pragul centrului nostru medical.

Vă așteptăm cu drag pentru un consult endocrinologic Iași la Cardiocenter! Pentru a face o vizită în clinica noastră, nu ezitați să ne solicitați o programare!

Ce include un control endocrinologic?

În cadrul unui consult endocrinologic, medicul specialist începe cu etapa de anamneză, în care se discută simptomatologia pacientului, istoricul medical, precum și anumite predispoziții ereditare. De asemenea, acesta va realiza o examinare fizică, urmărind aspectul pielii, gradul de pilozitate, pulsul, tensiunea arterială etc.

Următoarea etapă este investigația imagistică, o ecografie tiroidă prin care medicul verifică dacă există neregularități la nivelul țesutului sau eventuale formațiuni nodulare. Dacă pacientul este suspect de o altă afecțiune endocrină, specialistul poate solicita și alte investigații imagistice adiacente (ex. tomografie computerizată). 

Totodată, medicul va solicita pacientului și efectuarea unor analize tiroidă sau a altor teste de laborator, în funcție de diagnosticul intuit. Acestea pot fi repetate și în etapa de monitorizare, pentru a observa eficiența tratamentului și dozajul corect.

Când este momentul să vă prezentați la un consult endocrinologic Iași?

Deși multe dintre bolile endocrine nu prezintă o simptomatologie evidentă, există totuși o serie de semne care vă pot indica necesitatea realizării unui control endocrinologic. Dintre acestea, menționăm:

  • variațiile mari de greutate (creșteri sau scăderi semnificative de greutate);
  • stările excesive de foame ori sete;
  • lipsa energiei, starea de ceață mentală și/sau somnolență;
  • ciclu menstrual neregulat sau probleme în ceea ce privește fertilitatea;
  • prezența unui pilozități excesive la nivelul corpului și feței;
  • fragilitate osoasă;
  • manifestări cardiace acute (hipertensiune, puls crescut) în absența unei boli de inimă;
  • respirație dificilă, bărbie dublă și senzație de nod în gât;
  • valori anormale ale TSH-ului sau ale hormonilor FT4, T4 și T3 depistate în urma unor analize de laborator de rutină (acești markeri endocrini ar trebui incluși în setul de analize anual).

Dacă vă confruntați cu unul dintre simptomele menționate anterior, vă recomandăm să vă prezentați cât mai curând pentru un consult endocrinologic Iași! Programați-vă acum

Care sunt cele mai frecvente afecțiuni descoperite în urma unui consult endocrinologic?

Printre cele mai frecvente afecțiuni diagnosticate în urma unui control endocrinologic se numără: 

  • Hipotiroidismul/ hipertiroidismul – dereglări ale secreției de hormoni produse de tiroidă. Producția de hormoni tiroidieni se suplimentează sau inhibă prin administrarea tratamentelor medicamentoase sau chirurgical (în cazul hipertiroidismului, tiroida se poate înlătura parțial sau total);
  • Diabetul zaharat – boală metabolică provocată de incapacitatea pancreasului de a secreta suficientă insulină sau de imposibilitatea organismului de a o procesa eficient;
  • Sindromul ovarelor polichistice (SOP) – prezentă la aproape 10% dintre femeile de până în 45 de ani, această afecțiune se traduce prin prezența unui număr de chisturi la nivelul ovarelor. Afecțiunea este asociată cu menstruații neregulate, excesul de hormoni masculini, dar și cu o fertilitate scăzută;
  • Osteoporoza – afecțiune metabolică cu un impact direct la nivelul sistemului osos. Oasele devin fragile, riscul de fracturi crește, iar durerile osoase se intensifică. Afecțiunea este asociată scăderii de hormoni ( de estrogen la femei și de testosteron la bărbați)  odată cu înaintarea în vârstă.

Sunteți predispus genetic la o astfel de boală sau prezentați o simptomatologie caracteristică? Vă invităm cu drag să ne faceți o vizită la Cardiocenter Iași pentru un control endocrinologic! Solicitați o programare!