Analize tiroidă

Alegeți un pachet de analize tiroidă de înaltă precizie!

Aveți nevoie de un set complet de analize tiroidă? La Cardiocenter, venim în întâmpinarea pacienților noștri cu analize endocrinologie de înaltă precizie, astfel încât dvs. să beneficiați de un diagnostic rapid și un tratament corespunzător.

În procesul de evaluare a funcției tiroidiene, este importantă atât efectuarea unor investigații imagistice (ecografie tiroidiană), cât și realizarea unor analize endocrine care să verifice dacă markerii endocrini (hormoni și anticorpi) se află în parametrii optimi. Pe baza acestor rezultate, specialistul în endocrinologie va putea oferi un diagnostic clar, precum și un plan de tratament adaptat nevoilor fiecărui pacient.

Efectuarea unui set de analize endocrinologice are un rol esențial nu doar în confirmarea diagnosticului preliminar obținut în urma ecografiei, dar și în diferențierea unor patologii care prezintă o simptomatologie similară (ex. hipotiroidismul și tiroida autoimună Hashimoto).

Dacă aveți nevoie de o evaluare completă a funcției tiroidiene, vă așteptăm cu drag la Cardiocenter Iași atât pentru investigații imagistice, cât și pentru un pachet complet de analize endocrinologice. Solicitați o programare!

Ce markeri endocrini putem evalua în cadrul unei analize tiroidă?

Un set de analize endocrinologie vizează atât markerii tiroidieni, cât și o serie de hormoni secretați de celelalte glande și organe (hipotalamus, glanda pineală, glanda pituitară, timus, pancreas, glande suprarenale, ovare/testicule sau placenta, în timpul sarcinii). În funcție de simptomatologia prezentă, dar și de istoricul medical al pacientului, specialistul endocrinolog poate stabili care dintre acești parametri ar trebui evaluați.

Cele mai frecvente analize endocrine rămân totuși markerii de evaluare a glandei tiroide. În cadrul clinicii Cardiocenter, vă punem la dispoziție un set complet de analize endocrinologice pentru glanda tiroidă, vizând următorii marketi:

  • TSH – hormonul de stimulare tiroidiană și principalul indicator al unei disfuncții tiroidiene;
  • FT4 (tiroxina liberă), T4 (tiroxina totală), T3 (triiodotironina) – hormoni implicați în buna funcționare a întregului metabolism și cu rol în sistemul de autoreglare al funcției tiroidiene;
  • anti-TPO și TRAb (anticorpi anti receptor TSH) – anticorpi care pot semnala prezența bolilor autoimune – Hashimoto (asociată hipotiroidismului) sau Graves (asociată hipertiroidismului).

Analize tiroidă_02

Când este momentul potrivit pentru o analiză tiroidă?

Aproximativ 40% din populația lumii suferă de o boală tiroidiană, iar mai mulți de jumătate dintre aceștia nici măcar nu sunt conștienți de afecțiune (din lipsa unei simptomatologii acute). Este important, așadar, ca aceste analize endocrinologie să fie incluse în lista de investigații anuale.

De asemenea, vă recomandăm să vă prezentați la un consult endocrinologic și, implicit, să realizați un set de analize tiroidă de îndată ce vă confruntați cu oricare dintre următoarele simptome: 

  • oscilații de greutate sau stări de foame și/sau sete excesivă;
  • stare de oboseală cronică, ceață mentală și somnolență;
  • pilozitate crescută la nivelul feței și corpului;
  • palpitații și hipertensiune arterială (în absența unor boli cardiace);
  • gușă, respirație dificilă și/sau senzație de nod în gât.

Fie că prezentați o simptomatologie caracteristică afecțiunilor tiroidiene, fie că pur și simplu vreți să vă asigurați că sistemul dvs. endocrin funcționează în parametrii optimi, vă așteptăm cu drag pentru un set analize tiroidă în cadrul clinicii noastre! Programați-vă acum la Cardiocenter Iași!