Ecografie tiroidă

Programați-vă pentru o ecografie tiroidă de înaltă precizie!

Aveți nevoie de o ecografie tiroidă pentru o evaluare amănunțită a glandei? Vă așteptăm cu drag la Cardiocenter Iași, un centru medical multidisciplinar care vine în întâmpinarea pacienților săi cu investigații imagistice de înaltă precizie!

În cadrul cabinetului de endocrinologie, dispunem de un ecograf tiroidă de înaltă generație, dar și de un colectiv medical competent, cu o experiență vastă în domeniu, acumulată atât la nivel național, cât și prin intermediul programelor de acreditare internaționale.  

Programați-vă acum pentru o ecografie tiroidiană și bucurați-vă de serviciile medicale excelente oferite de Cardiocenter Iași!

Ce reprezintă o ecografie tiroidă? Ce reprezintă o ecografie tiroidă?

O ecografie tiroidiană este o investigație imagistică de bază, non-invazivă, utilizată pentru explorarea țesuturilor glandulare în vederea diagnosticării diferitelor afecțiuni tiroidiene. Un ecograf tiroidă îi furnizează medicului informații despre dimensiunea glandei sau despre eventuale formațiuni prezente pe la nivelul acesteia (noduli tiroidieni).

În cazul în care sunt depistați acești noduli, medicul va efectua și o sonoelastografie. Prin această funcție suplimentară, medicul poate măsura elasticitatea formațiunilor nodulare astfel încât să diferențieze nodulii benigni de cei maligni. 

Dr. Ioana Luca, Medic Primar Endocrinolog în cadrul clinicii multidisciplinare Cardiocenter, deține competențe atât în ecografie endocrină, cât și în elastografie tiroidiană, astfel că dvs. vă puteți bucura de o interpretare completă și de un diagnostic sigur, indiferent de natura afecțiunii. Solicitați o programare!

Când este indicată o ecografie tiroidă?

O ecografie tiroidiană este integrată, în general, în planul de consult endocrinologic. Pentru că nu utilizează radiații și nu este deloc dureroasă pentru pacient, aceasta poate fi utilizată ori de câte ori este necesar. Cu toate acestea, există anumite situații în care medicul va recomanda cu prioritate o ecografie tiroidă:

  • Dacă pacientul prezintă un nodul tiroidian sau o tiroidă crescută în volum;
  • În situația în care pacientul prezintă un risc crescut de a dezvolta cancer tiroidian (pacientul fie are o predispoziție ereditară spre cancer tiroidian, fie prezintă iradiere cervicală/craniană sau este deja diagnosticat cu Neoplazie Endocrină Multiplă) ;
  • Dacă pacientul se confruntă cu o simptomatologie alarmantă: amețeli,  oscilații bruște și substanțiale de greutate, gât umflat, oboseală accentuată sau căderea masivă a podoabei capilare.

Dacă vă regăsiți în exemplele expuse mai sus, vă recomandăm să nu amânați vizita la medicul endocrinolog! O ecografie tiroidă este esențială în depistarea afecțiunii în stadiu incipient. 

Pentru detalii despre ecografie tiroidă preț și programări, nu ezitați să ne contactați!

Ecografie tiroidă_01Ecografie tiroidă_01

Cum se efectuează o ecografie tiroidiană?Cum se efectuează o ecografie tiroidiană?

Pacientul este rugat să se întindă pe spate, cu gâtul în poziție de hiperextensie (obținută, în general, prin plasarea unei perne sub umerii pacientului), după care medicul va începe explorarea imagistică a glandei tiroide cu ajutorul unei sonde și a unui gel ecografic care permite ultrasunetelor să pătrundă mai bine în piele. Sonda este conectată la aparatul ecograf tiroidă, acolo unde medicul poate vedea imagini în timp real. Medicul plimbă sonda pe suprafața gâtului atât în plan transversal, cât și longitudinal, încercând să obțină imagini cât mai clare și să exploreze cât mai multe unghiuri.

O ecografie tiroidiană poate dura între 15 și 30 de minute, în funcție de numărul de măsurători necesare. Pacientul nu are nevoie de nicio pregătire specială înainte de investigație, însă este recomandat să poarte haine lejere, evitând maletele sau puloverele pe gât.

Solicitați o programare pentru o ecografie tiroidiană!

Vă invităm cu drag la Cardiocenter Iași atât pentru o ecografie tiroidă, cât și pentru orice alt tip de investigații puse la dispoziție în cadrul celorlalte specializări: cardiologie pediatrică, cardiologie adulți, pneumologie, alergologie sau medicină sportivă. Programați-vă acum!
Iar dacă aveți nevoie de informații cu privire la ecografie tiroidă preț sau la alte servicii medicale, nu ezitați să ne contactați!