Spirometrie_v2

Efectuați un test de spirometrie în cadrul Cardiocenter!

V-a fost recomandat un test de spirometrie sau doriți să vă evaluați capacitatea pulmonară pentru a verifica dacă prezentați sau nu o boală pulmonară? La Cardiocenter, specialiștii noștri efectuează investigații de spirometrie de înaltă precizie cu ajutorul unei aparaturi medicale performante!

Calitatea respirației influențează buna funcționare a întregului organism, având un impact direct asupra activităților noastre de zi cu zi. De aceea, o spirometrie este o investigație de bază pe care vă recomandăm să o includeți în rutina dvs. de analize indiferent de vârstă, stil de viață sau istoric medical.

La Cardiocenter Iași, vă oferim servicii medicale la cele mai înalte standarde, implicându-ne în prevenția, diagnosticarea și tratarea afecțiunilor pneumologice și nu numai. Aducem în fața pacienților noștri un colectiv medical empatic și competent, cu o experiență vastă în domeniu!

Vă invităm, așadar, să vă adresați clinicii noastre atât pentru un test de spirometrie, cât și pentru alte investigații de pneumologie! Solicitați o programare!

Spirometrie_V1

Ce presupune un test de spirometrie?

Spirometria este o investigație de bază, simplă și non-invazivă prin care medicul reușește să măsoare cantitatea de aer expirator. În funcție de parametrii înregistrați, acesta poate să își dea seama dacă pacientul prezintă sau nu anumite afecțiuni pulmonare.

În timpul unui test de spirometrie, pacientul este rugat să sufle într-un aparat special numit spirometru, la care este atașat un furtun și un capăt de tub de unică folosință. În unele cazuri, medicul va plasa un clips pe nas pentru a împiedica expirația nazală. 

Prin spirometrie, este posibilă diagnosticarea și monitorizarea unor anumite boli de plămâni precum astmul bronșic, boala pulmonară obstructivă cronică și fibrozele chistice sau pulmonare.

Dacă vă doriți să realizați o astfel de investigație în Iași, vă așteptăm cu drag la Cardiocenter! Pentru informații suplimentare despre procedură, pregătire sau test spirometrie preț, vă rugăm nu ezitați să ne contactați!

Cum se desfășoară o spirometrie?

Pacientul este rugat să inhaleze cât mai mult aer, astfel încât plămânii să se umple la capacitate maximă, apoi își va plasa buzele în jurul capătului de tub, având grijă să nu lasă aerul să iasă pe lângă furtun, și va expira puternic și rapid, până la golirea aerului din plămâni.

Pentru a evita erorile, pacientul va fi rugat să repete operațiunea de câteva ori astfel încât medicul să fie sigur de acuratețea rezultatelor.

Spirometrie_v3

Când este recomandat să vă programați pentru o spirometrie?

O spirometrie este recomandată în primul rând persoanelor care prezintă o simptomatologie specifică bolilor de plămâni: tuse persistentă, care evoluează progresiv, senzație de respirație îngreunată ori sacadată.

Totodată, este indicat să se prezinte la un test de spirometrie fumătorii activi (mai ales atunci când vorbim despre o cantitate de țigări ce se apropie sau depășește un pachet/zi), persoanele care prezintă o predispoziție ereditară spre a dezvolta afecțiuni pulmonare sau cele care sunt deja diagnosticate cu o boală care ar putea avea efecte și asupra modului de funcționare al plămânilor (ex. boli cardiace sau circulatorii). 

Spirometria se utilizează ca investigație de bază și în pregătirea pentru intervențiile chirurgicale.

Doriți să aflați dacă este momentul pentru o astfel de investigație? Contactați-ne, iar echipa noastră vă va oferi toate informațiile de care aveți nevoie: de la detalii despre procedură, până la test spirometri preț. Programați-vă acum!

Pregătirea pentru spirometrie

Specialiștii noștri vă recomandă să evitați consumul de tutun sau alcool cu cel puțin 24 de ore înainte de evaluare, precum și consumul mâncărurilor consistente, bogate în grăsimi, sau efortul fizic intens. De asemenea, este indicat să întrerupeți administrarea medicamentelor ​​bronhodilatatoare, care ar putea influența rezultatele testului.

Un test de spirometrie se poate efectua în orice moment al zilei, iar pacienții sunt sfătuiți să poarte o îmbrăcăminte cât mai comodă.

Vă așteptăm la Cardiocenter pentru efectuarea unei spirometrii! Pentru detalii despre test spirometrie și programări, nu ezitați să ne contactați! De asemenea, vă puteți adresa oricând echipei noastre pentru investigații de alergologie, cardiologie pediatrică, cardiologie adulți, endocrinologie sau medicină sportivă!