Auscultation of lungs is important part of examination

Vă așteptăm la un consult pneumologic Iași!

Dacă aveți nevoie de un consult pneumologic Iași, specialiștii Cardiocenter vin în întâmpinarea dvs. cu o gamă complexă de investigații medicale necesare în diagnosticarea și monitorizarea afecțiunilor pulmonare.

Vă punem la dispoziție un colectiv medical empatic și competent, cu o experiență vastă la activ atât pe plan național, cât și internațional. Totodată, beneficiați de avantajele unui centru terapeutic modern, dotat cu aparatură medicală de înaltă performanță. Împreună, cele două componente asigură un proces de diagnosticare rapid, de înaltă precizie, dar și un plan de tratament eficient, adaptat nevoilor fiecărui pacient.

Dacă vă confruntați cu simptome îngrijorătoare sau vă doriți un consult pneumologic de rutină, nu ezitați să ne contactați! Programați-vă acum!

Ce presupune un consult pneumologic?

Un consult pneumologic presupune testarea funcției pulmonare printr-o serie de investigații și măsurători, în vederea prevenției, diagnosticării și tratării unui spectru larg de afecțiuni prezente la nivelul plămânilor. Acesta cuprinde:

 • etapa de anamneză, în care medicul analizează istoricul medical și familial al pacientului, dar și simptomatologia prezentă;
 • evaluarea fizică generală, în care se testează calitatea și puterea respiratorie a pacientului, reacția pulmonară la efort ș.a., în funcție de diagnosticul preliminar.

În urma acestor verificări, medicul specialist în pneumologie vă poate spune dacă prezentați o boală pulmonară din următoarele categorii: 

 • boli pulmonare obstructive, care afectează căile respiratorii: bronșită cronică, astm bronșic, fibroză chistică, emfizem pulmonar;
 • boli pulmonare restrictive, care afectează țesutul sacilor pulmonari: tuberculoză, pneumonie, edem pulmonar, cancer pulmonar;
 • boli pulmonare interstițiale, care afectează interstițiului pulmonar: fibroză pulmonară idiopatică, sarcoidoză;
 • patologii care afectează vasele de sânge prezente la nivel pulmonar: hipertensiune pulmonară;
 • patologii care afectează pleura: efuziuni pleurale, pneumotorax, mezoteliom;
 • patologii care afectează peretele toracic: tulburări neuromusculare și sindromul de apnee în somn.

Consult pneumologic Iași_v2

Când este indicat să vă prezentați la un consult pneumologic Iași?

Nu știți când este momentul potrivit pentru niște investigații la plămâni? Specialiștii cardiocenter vă recomandă să vă programați pentru un consult pneumologic în următoarele situații:

 • Prezentați o simptomatologie specifică: tuse persistentă, dificultăți de respirație sau respirație zgomotoasă, învinețiri ale pielii, unghiilor sau buzelor, mucus excesiv la nivelul căilor respiratorii, expectorație cu sânge, dureri toracice etc.
 • Sunteți un fumător activ și consumați o cantitate crescută de țigări/zi;
 • Aveți antecedente de boli de plămâni în familie;
 • Lucrați într-un mediu în care sunteți expus la substanțe chimice aeropoluante (azbest, arsenic, vapori de sudură, metale industriale etc.);
 • Locuiți într-o zonă cu un indice de poluare ridicat sau într-o locuință cu indice de umiditate crescut, predispusă la apariția de mucegai.

O parte din istoricul dvs. se regăsește în această listă? Este timpul să ne vedem la un consult pneumologic! Solicitați o programare!

Bucurați-vă de un consult pneumologic amănunțit la centrul medical Cardiocenter!

Vă invităm la Cardiocenter pentru un consult pneumologic detaliat, realizat de specialistul nostru, Dr. Ionela Grosu Creangă! De asemenea, dacă vă doriți să demarați o serie amplă de investigații, vă puteți adresa clinicii Cardiocenter Iași și pentru alte servicii medicale, precum alergologie, cardiologie pediatrică, cardiologie adulți, endocrinologie sau medicină sportivă! Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați!